Om sidan

philips-luftrenare-2-in-1Målet med bästaluftrenaren.se är att informera/ ge tips om vilka produkter på marknaden som renar luften bäst så att astmatiker och allergiker kan få en fristad i sitt egna hem. Det gäller så klart även alla pollenallergiker vi har i Sverige som är ett av våra vanligaste allergier.

Luftrenare – produkter

Det finns så många olika luftrenare på marknaden men de flesta gör faktiskt ett bra jobb även om det finns vissa produkter som är effektivare än andra. Det har hänt att det har dykt upp produkter som producerar farlig ozongas men detta är absolut inte vanligt då detta problemet har varit känt i nästan 30 år redan och nästan alla tillverkare vet hur man ska lösa det problemet.

Vissa produkter är bättre för astmatiker medans andra är bättre för pollenallergiker, Astma och Allergiförbundet har en lista på vilka luftrenare de rekommenderar.

Luftrenare är inte någon mirakelmaskin som klarar allt och många verkar glömma bort att städning är lika viktigt. Det är viktigt att regelbundet torka av ytor där det samlas damm och glöm inte bort att byta filter på dammsugaren regelbundet för där fastnar det mycket partiklar som är giftiga, framförallt för någon som har allergi. Centraldammsugare eller en dammsugare med HEPA-filter är också ett väldigt bra alternativ/komplement.

Pälsdjursallergikern

Har du stora problem med pälsdjur hemma så brukar det fungera extremt bra med en vettig luftrenare som filtrerar bort de dåliga partiklarna men även här är städningen viktig och får inte glömmas bort. En bra luftrenare tar bort bland annat dammkvalster, olika bakterier men även rök.

Länktips

Ta en titt på våra länktips.