Köp online

I dag är det oftast inga problem med att köpa en bra luftrenare på nätet och det är mycket enklare att hitta rätt luftrenare på nätet än i traditionell butik, priserna är även betydligt lägre på nätet. En vettig luftrenare behöver inte kosta många tusenlappar och för några tusen får man en luftrenare som gör jobbet men som också höjer ens välmående vilket är det viktigaste i livet.

Går det att lösa ganska så stora problem som astma/allergier med några enkla medel, i detta fallet en luftrenare så är det en billig investering för att kunna må bättre i sitt egna hem för det är ändå där man ska kunna vila ut och må bra.

Conrad

conradConrad har ett väldigt bra utbud av luftrenare från flera olika märken så som beurer med sina små modeller som tar upp till 35 kvm och som har fått väldigt bra betyg/kundrecensioner. Conrad säljer även de lite större modeller från Philips som har fått väldigt bra recensioner på nätet men dessa kostar lite och är avsedda att rena luften i hela hemmet.

Besök Conrad

Tretti

trettiDe flesta känner nog till tretti nuförtiden och tretti har ett väldigt bra utbud i alla möjliga storlekar beroende på vad du är ute efter för ditt hem. Vissa vill bara ha en för sovrummet medans vissa vill kunna rena hela hemmet. Tretti säljer populära modeller från Elektrolux men även bäst i test vinnaren från Coway.

Besök Tretti

Så väljer du rätt luftrenare

  • tyst-luftrenare-philipsAstma -  Astma- och Allergiförbundet rekommenderar luftrenare för den som lider av problem med dålig luft i hemmet. Där finns dock vissa krav från förbundet och några av dem är att att luftrenaren ska klara av att filtrera bort minst 80% av alla partiklarna i luften.
  • Priser - Titta dig inte blind på priset, om priset är 500:- högre eller lägre på en produkt så säger det inte så mycket. Håll dig dock borta från billigare luftrenare då det nästan aldrig presterar som de ska.
  • Ytan -  Hur stor yta vill du rena, det finns luftrenare som klarar upp till 200 kvm men dessa kostar också betydligt mer än lite enklare varianter så din budget styr ganska mycket kring hur stor yta du kan rena innan priset springer i väg. Det finns flera väldigt bra luftrenare från Coway eller Electrolux som renar ytor upp till 30-60 kvm för ett par tusen och för de allra flesta räcker detta då dessa maskiner enkelt går att flytta omkring beroende på vart man håller hus i hemmet.
  • Ljudnivån - Vart har du tänkt dig ha luftrenaren egentligen för det är viktigt att du funderar kring vart du kommer ställa luftrenaren för vissa modeller kan väsnas ganska mycket. Vill du kunna ha luftrenaren i sovrummet så måste ljudnivån var lägre än 30-35 decibel för efter det blir det irriterande för många personer.